“Boeing staat voor megadeals met Chinezen”

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zou zich mogelijk opmaken voor aantal megadeals vanuit China. Volgens ingewijden zouden luchtvaartmaatschappijen daar tot wel 100 vliegtuigen van het type 787 Dreamliner en 777X-toestellen willen bestellen. De aanhoudende handelsvete tussen China en de VS kan wel nog roet in het eten gooien.

Voor een enkele 787-9 Dreamliner moet volgens de catalogus van Boeing zo'n 300 miljoen dollar worden neergeteld. De 777-9 is het duurste vliegtuig van de Amerikanen, met een prijskaartje van ruim 442 miljoen dollar. Dat vliegtuig maakt volgens de planning volgend jaar zijn debuut. Luchtvaartmaatschappijen weten bij grote bestellingen doorgaans wel aanzienlijke kortingen te bedingen.


Een bestelling van deze omvang zou een welkome zet in de rug zijn van Boeing. De vliegtuigmaker gaat gebukt onder problemen met de 737 MAX-toestellen, die uit veiligheidsoverwegingen aan de grond worden gehouden na twee vliegtuigongelukken in korte tijd.


Volgens de bronnen is er nog zeker geen sprake van een deal. De betrokken partijen wilden niet reageren.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Herbert Verbeeck

    Ok, binnen 10 jaar is er een Choeing. Beetje anders, maar zelfde mechaniek...

Lees meer