AFP

"Geen aanwijzingen voor ontslagen bij Siemens België"

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat er ontslagen zullen vallen bij Siemens in België. Dat zegt Philip Berrevoets van de christelijke vakbond in een reactie op een bericht van Börsen Zeitung. Volgens de Duitse zakenkrant zouden bij het Duitse technologieconcern de komende tijd duizenden ontslagen kunnen vallen, met name in Europa.

Siemens geeft in België en Luxemburg werk aan dik 1.750 werknemers in verschillende vestigingen. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat er ontslagen aankomen, zal de vakbond het krantenbericht toch ter sprake brengen bij de volgende vergadering van de syndicale delegatie of ondernemingsraad.

Intern wordt volgens Börsen Zeitung al overleg gevoerd over de banenreductie en in oktober of november zou er een officiële aankondiging worden gedaan. De krant verklapt niet waar ze de informatie gehaald heeft.

Grote bijeenkomst
Een woordvoerder van het bedrijf weigerde commentaar te geven op het bericht, maar meldde aan persagentschap AFP dat het bedrijf zoals steeds in oktober een grote bijeenkomst van het kaderpersoneel houdt.

In juli meldde Siemens dat door de economische crisis in Europa aanzienlijk minder nieuwe orders waren binnengekomen. Het bedrijf zei toen dat er in de kosten moet worden gesneden. Wereldwijd werken er meer dan 400.000 mensen bij het concern.

Lees meer