De Blokker-winkel aan de Keyserlei in Antwerpen.
BELGA De Blokker-winkel aan de Keyserlei in Antwerpen.

“Meer duidelijkheid nodig rond overname Blokker-winkels, anders staken we”

Als er niet snel meer duidelijkheid komt rond de overname van de Belgische Blokker-winkels door Dutch Retail Groep van de Nederlandse overnemer Dirk Bron, dan dreigt een staking. Daar waarschuwt de socialistische vakbond voor.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vorige week raakte de overname van de 123 Belgische Blokker-winkels en hun 670 personeelsleden door Bron bekend. Die wil ze omvormen tot discounters onder het merk Mega World. Bij de aankondiging van de overname werd een jaar werkzekerheid beloofd.

Maar volgens vakbondssecretaris Inge De Beul van de socialistische bediendebond BBTK resten nog heel wat vragen over de overname, in het bijzonder over de werkzekerheid. “Die is beloofd, maar we hebben niets op papier gezien”, klinkt het. De onzekerheid is nog toegenomen na berichten over een onderzoek wegens fraude en oplichting tegen Bron in Nederland.

“Deze week antwoord”
De socialistische vakbond wil nu snel duidelijkheid en vraagt een vergadering in aanwezigheid van de voormalige eigenaar en de overnemer. "We willen deze week een antwoord", aldus De Beul. Voorlopig kreeg de vakbond nog geen respons.

Indien de gevraagde duidelijkheid er niet komt, zal de BBTK volgende week een verzoeningsprocedure aanvragen. Indien die niets oplevert -wat de vakbond verwacht- zal er een stakingsaanzegging worden ingediend en dreigen acties, met mogelijke winkelsluitingen. Ook spontane acties door het personeel sluit de vakbond niet uit.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Annie Broeckx

    Het lijkt erop dat de vakbonden erop uit zijn dat bedrijven hun deuren dichtdoen.Hun drijver is toch duidelijk,grote sluiting premie bekomen want er is toch werk genoeg,aangegeven of niet.

  • Wim De Graeve

    Aan allen die hier de clichés bovenhalen : deze keer is dit een terechte beslissing van de vakbond . Dhr Bron is er alleen op uit om binnen de 12 maand de boel te verkloten zodat een faling onafwendbaar is. Daar heeft hij redelijk wat ervaring mee. Dus weg anciënniteit bij het gros van het personeel en enkel een bedragje sluiting of faling van bedrijf , dat ze nog zien verwateren wanneer niet direct ander werk . De overlater toucheerde anders wel zo’n 280 miljoen € .... een opgezet spel is het

Lees meer