Elon Musk
REUTERS Elon Musk

“Tesla haalt eigen productiedoel niet voor Model 3-wagens”

Tesla haalt zijn eigen doel voor de productie van duizend auto's van het type Model 3 per dag niet. Dat meldt Business Insider op basis van interne documenten van de maker van elektrische auto's.

Tesla-topman Elon Musk schreef op 22 mei in een e-mail aan medewerkers dat in de rest van het tweede kwartaal structureel duizend Model 3-wagens per dag moesten worden gemaakt om een nieuw productierecord te vestigen. Uit documenten van Tesla zou blijken dat in de weken erna dat doel bijna op geen enkele dag is gehaald. De gemiddelde productie kwam uit op zevenhonderd auto's.

Het productierecord bij Tesla werd gevestigd in het vierde kwartaal van 2018. Toen werden 90.700 auto's gemaakt. Musk staat er overigens om bekend zeer ambitieuze doelen te stellen. Die worden lang niet altijd gehaald.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Van deVyver

    Inderdaad Geert, Met mijn Tesla al 3 x naar Marseille geweest +/- 12 u stops inbegrepen. Rondrijd Slovenië vorig jaar en deze zomer naar Polen.. En ga 1 x per maand naar de Ardennen zonder probleem. Als ik na een rit van +\- 400 km mijn benen eens wil strekken, even supersnel laden aan de supercharger en moet mij nog haasten om mijn koffie uit te drinken wat de auto is zo opgeladen. ik hoor hier veel verhalen uit onwetenheid en mensen laten zich soms te veel voeden door het internet.

  • Chris Van deVyver

    Hendrik, bluetooth werkt super in Tesla.. is niet omdat hij die oortjes ingeeft dat die niet bluetooth zou werken e! Mss gewoon andere reden.. En mijn tesla heeft wel heel wat meer bereik dan die kia of Hyundai hoor. 610 km officieel bereik en dikke 500 km in de realiteit.. en geraak hier heel wel wat verder mee dankzij het prachtige supercharging netwerk van Tesla.

Lees meer