ANP

"Uber haalt 2 miljard dollar op"

Uber Technologies staat op het punt een financiering van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) door investeerders af te ronden. Dat meldde The Wall Street Journal vandaag op basis van ingewijden rond het bedrijf achter de bekende taxi-app.

Vorige maand werd al bekend dat Uber circa 1 miljard dollar wilde ophalen. Naar verluidt zouden zes tot zeven banken meewerken aan deze financiering. Maar meer banken toonden interesse om mee te doen.

Marktkenners wijzen er op dat onderhandelingen over een kredietlijn vaak een vroeg stadium zijn van de voorbereidingen voor een beursgang. Het helpt in de relatie met banken, hoewel de twee verschillende vormen van financiering niet noodzakelijk direct met elkaar verbonden zijn.

Andere technologiebedrijven die dit pad bewandelden voor een beursnotering zijn echter niet de minsten. Zo regelden Facebook, Twitter en Alibaba deze vorm van financiering voordat ze hun beursdebuut maakten. The Wall Street Journal meldde eerder overigens dat een beursdebuut van Uber niet op korte termijn valt te verwachten.

Lees meer