UNKNOWN

"Vlaamse woningbouw herademt"

Het ergste lijkt voorlopig achter de rug voor de woningbouw in Vlaanderen. Dat besluit de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) uit een enquête bij de Vlaamse woningbouwers. Twee derde van hen is positief over de nabije toekomst. Begin dit jaar bleek uit een gelijkaardige enquête nog dat zowat twee derde van de Vlaams woningbouwers zijn orderboekje steeds leger zag worden en dat 60 procent nog minder contracten verwachtte.

Drie maanden later zijn de verwachtingen een stuk positiever. "Nog ongeveer een derde van de Vlaamse woningbouwers heeft nu een kleiner orderboek dan voordien en verwacht voor de komende maanden minder contracten. Maar de overige twee derde wijzen op een status-quo en zelfs op een stijging", aldus de VCB.

Tewerkstelling
Voor de huizenbouw blijven de perspectieven positiever dan voor de bouw van flats, waar amper 7 procent een stijging van het aantal orders verwacht. De tewerkstelling in de sector zal de volgende maanden vermoedelijk op peil blijven, zegt de VCB nog.

Er werden in 2008 in Vlaanderen 1 procent meer bouwvergunningen voor huizen afgeleverd dan in 2007, maar 5 procent minder vergunningen voor flatgebouwen. (belga/sps)

Lees meer