BELGA

2.400 banen voorspeld in Waalse biotech

De komende drie jaar komen er volgens schattingen van competitiviteitscentrum BioWin ongeveer 2.400 banen bij in de Waalse biofarmasector. Dat kan mogelijk de schok bij de farmaceutische groep GSK absorberen, aldus de krant L'Echo.

Volgens een onderzoek bij BioWin, dat nog aan de gang is, zullen elk jaar op korte termijn gemiddeld 800 banen gecreëerd worden in het zuiden van het land, door de biofarmaceutische bedrijven en bedrijven van de medische technologie. Tegen eind 2022 worden zo 2.400 banen verwacht. Het resultaat van het onderzoek zal over enkele weken worden gepubliceerd, maar volgens directeur Sylvie Ponchaut van BioWin zijn de grote lijnen bekend. 


GSK kondigde woensdag een herstructurering aan waarbij in de Waalse vestigingen van de groep 720 banen zouden verdwijnen en 215 tijdelijke jobs niet verlengd zouden worden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Walter Van Criekinge

    Zoals hieronder reeds geschreven, er gaan veel Vlaamse bedrijven naar Wallonië om de eenvoudige reden dat die worden weggekocht met subsidies... en hilarisch genoeg komt dat geld uit Vlaanderen wat het eigenlijk wel grappig maakt.

  • vanaeken jokke

    Er worden er duizend ontslagen en van die duizend kunnen er direct duizend aan de slag.Dus komen er maar 1400 nieuwe banen bij om in te vullen.

Lees meer