Bart De Wever gisteren in Terzake
VRT Bart De Wever gisteren in Terzake

6 op de 10 Vlamingen willen niet langer werken om pensioenen te betalen

39 procent van de Vlamingen vindt dat we langer moeten gaan werken om de pensioenen in de toekomst betaalbaar te houden. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Vlamingen in het kader van ‘De Stem van Vlaanderen’ van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS, waaraan intussen al meer dan 700.000 mensen hebben deelgenomen.

58 procent van de Vlamingen vindt dan weer dat we niet langer moeten werken dan nu, vier procent heeft geen uitgesproken mening. Bart De Wever zei gisteren in Terzake dat langer werken in de toekomst onvermijdbaar zal zijnmaar die mening vindt niet bij alle partijen bijval.

De meerderheid van de Vlamingen vindt langer werken dus niet dé oplossing om de pensioenen betaalbaar te houden. Ruim 72 procent zegt zelfs dat de laagste pensioenen verhoogd moeten worden door de hoogste te verlagen. Ook dat blijkt uit ‘De Stem van Vlaanderen’.

Het Standpunt

Over die laatste stelling vroegen wij ook de mening van de Vlaamse partijvoorzitters in ‘Het Standpunt’. Daaruit bleek dat enkel Wouter Beke (CD&V) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) niet willen dat de hoogste pensioenen moeten verlaagd worden om de laagste te verhogen.

Heeft u nog niet deelgenomen? Doe dan hier de stemtest met ‘De Stem van Vlaanderen’.

En welke politicus ben jij?

Doe mee aan De Stem Van Vlaanderen van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Ontdek welke politicus uit jouw regio jij bent en trek met een frisse blik richting stemhokje.

353 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johnny chanet

    Wat we willen staat heel dikwijls omgekeerd op wat we kunnen. Maar een verhoogde pensioenleeftijd staat recht evenredig met de levensverwachting. En op termijn zal niemand daaraan ontkomen.

  • Carlos Simonis

    Politiek is een grote grap en leugen. Het is de bekende weg, zorg eerst goed voor jezelf, zorg dat je alles zelf in orde hebt, heb nooit verwachtingen van anderen en zeker niet van de politiek. Hierdoor sta je veel sterker in het leven, en laat je niet omringen door mensen die constant negatief zijn. Geloof in jezelf, en help mensen die echt geholpen willen worden, en niet altijd wijzen naar anderen. Laat de politiek links liggen, niemand wordt daar wijzer van.

Lees meer