Bayer is het moederbedrijf van Monsanto. Dat werd veroordeeld tot het betalen van 290 miljoen dollar schadevergoeding aan een Amerikaanse tuinier die kanker kreeg door de onkruidverdelger Roundup.
EPA Bayer is het moederbedrijf van Monsanto. Dat werd veroordeeld tot het betalen van 290 miljoen dollar schadevergoeding aan een Amerikaanse tuinier die kanker kreeg door de onkruidverdelger Roundup.

Aandeel Bayer in vrije val: beleggers vrezen nieuwe rechtszaken tegen Monsanto

Het aandeel Bayer zet donderdag zijn vrije val voort, met een verlies van meer dan 5 procent. Beleggers vrezen nieuwe rechtszaken in de Verenigde Staten tegen dochter Monsanto. Bayer verloor deze week al meer dan 15 miljard euro aan beurswaarde.

Volgens het Duitse blad Wirtschaftswochte dreigen in de VS nieuwe miljoenenboetes voor Monsanto wegens schade door onkruidverdelger Dicamba, na klachten van landbouwers uit Arkansas en South Dakota.
Vorige vrijdag werd Monsanto in de VS veroordeeld tot het betalen van bijna 290 miljoen dollar schadevergoeding. Volgens de jury liet Monsanto na om te waarschuwen voor het gevaar van onkruidverdelger Roundup, die de oorzaak is van de kanker van een Amerikaanse tuinier.

15,7 miljard verdampt

De vrees voor nieuwe rechtszaken zorgt ervoor dat het aandeel van moederbedrijf Bayer deze week al 18 procent verloor en 15,7 miljard euro aan beurswaarde is verdampt. Bayer heeft in juni de overname van agrochemiereus Monsanto afgerond, voor een bedrag van 63 miljard dollar.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • frans ackerman

    Hopelijk crasht het aandeel zodat ze miljarden verliezen. Idem dito zoals de gangster aandeelhouders van de Italiaanse brug/

  • pascal devillé

    Goed zo.Nu de EUkopstukken nog eens hun scheiheilgheid stoppen en roundup dat schadelijk voor mens en natuur eindelijk durven verbieden.Maar ja, nu monsanto in handen is van het duitse Bayer mag daaraan sterk worden getweifeld.

Lees meer