Photo News

Aandeelhouders Nyrstar eisen 1,5 miljard euro van Trafigura

De aandeelhouders van Nyrstar die misnoegd zijn door de uitverkoop van de zinkgroep aan grondstoffentrader Trafigura, lanceren een nieuw offensief. Ze eisen het terugdraaien van de deal of een forse schadevergoeding, berichten De Tijd, De Standaard en Trends.

Trafigura bracht donderdagavond een bod van 22 miljoen euro uit op het saldo van 2 procent dat Nyrstar aanhoudt in zijn vroegere zinktak. Die belandde door de bijna-dood van het concern bij Trafigura. Met het bod op het laatste actief van Nyrstar lijkt het doek definitief te vallen over de beursgenoteerde onderneming, aldus De Tijd.

Maar niet alle aandeelhouders leggen zich daarbij neer, klinkt het. Een groep van een honderdtal beleggers zich voor op een of meerdere nieuwe juridische stappen, zeggen advocaten Laurent Arnauts en Robert Wtterwulghe van kantoor WATT Legal. Vaststaat al dat ze voor de ondernemingsrechtbank een collectieve rechtszaak ten gronde zullen openen tegen Nyrstar en Trafigura.

"We willen de ontmanteling van Nyrstar terugdraaien. Ofwel worden Nyrstar en de aandeelhouders vergoed in natura, door de activa terug te laten komen, ofwel in geld", zegt Arnauts in De Tijd. Voorlopig wordt het geëiste bedrag op ongeveer 1,5 miljard becijferd.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Sierens

    Paul Keulemans, enkel als je de beurs als goktempel beschouwd kan ik je begrijpen. De manier waaropTrafigura in het bezit van Nyrstar kwam is eerder die van de grote aandeelhouder die gebruikt maakt van belangenvermenging om de rest van het bedrijf in handen te krijgen voor een appel en een ei. Het zijn de relatief kleine aandeelhouders die hier in het zak gezet werden.

  • Paul Keulemans

    Graaiers die eens op hun kop krijgen en bingo we zijn vertrokken voor een proces . De advocaten zij jullie eeuwig dankbaar. Ik hoop dat jullie bakzeil halen, een keer een les in het nemen van verlies kan deugd doen , wij ondervinden dat dank zij jullie al jaren !

Lees meer