Onderhandelen loon vacature
Pexels Onderhandelen loon vacature

Aantal vacatures in ons land licht gedaald

Het aantal openstaande vacatures in ons land is in het tweede kwartaal licht gedaald, net al de vacaturegraad. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

In het tweede kwartaal waren er bij de Belgische ondernemingen 139.000 vacatures, tegenover 147.700 in het eerste kwartaal. De vacaturegraad daalde van 3,64 procent naar 3,41 procent. Met andere woorden: op honderd banen waren er 3,41 vacant. 

De daling van het aantal vacatures en de vacaturegraad doet zich voor in alle gewesten. Zo kenden Brussel, Vlaanderen en Wallonië een daling met respectievelijk 2.800, 3.800 en 2.100 vacatures in vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar. De vacaturegraad is hoger in Vlaanderen (3,8 procent) en Brussel (3,1 procent).

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anthony van der Borght

    Moeste ze minder vragen over de ervaringen dat je moet hebben . De leeftijd ja er zijn er waar opstaat onder een bepaalde leeftijd het zou gemakkelijker zijn om werk te vinden.. als je soliciteerd op bepaalde plaatsen ook al heb je ervaring !!!! krijg je negatief antwoord.. !!!

Lees meer