2 Bart De Smet
BELGA Bart De Smet

Ageas-topman Bart De Smet nieuwe voorzitter VBO

Bart De Smet, CEO van verzekeraar Ageas, is de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Het is voor het eerst dat de voorzitter van de werkgeversorganisatie uit de financiële wereld komt. 

De Smet (geboren in 1957) volgt bij het VBO Bernard Gilliot (Tractebel) op. Hij wordt voor drie jaar voorzitter van de belangrijkste werkgeversorganisatie van het land en wordt meteen ook voorzitter van de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van vakbonden en werkgevers.

De Smet, gewezen manager van het jaar in 2016, kent de werkgeverswereld goed. Hij was eerder voorzitter van verzekeringsfederatie Assuralia en was vicevoorzitter van het VBO.  Belangrijk, aldus VBO-gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans, is zijn parcours bij Ageas. Dat concern ging net als het VBO door heel wat veranderingen, en dat maakt De Smet de geschikte persoon om "ons door de woelige oceaan van verandering te gidsen", dixit Timmermans.

De Smet zelf, een zwaargewicht uit de Belgische bedrijfswereld, is alvast erg ambitieus. "Het moet de ambitie van België zijn om tegen 2030 opnieuw in de top vijf te belanden van meest competitieve landen", aldus de Ageas-topman. De voorbije jaren is ons land teruggezakt naar de 22ste plaats. De focus om weer tot de toplanden te behoren moet volgens hem liggen bij een verbetering van de kwaliteit van ons onderwijs, een verdere afbouw van de loonhandicap en het uitbouwen van Brussel als financieel centrum.

2 Kersvers VBO-voorzitter Bart De Smet naast VBO-gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans.
Photo News Kersvers VBO-voorzitter Bart De Smet naast VBO-gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Van der Vloedt

    De "sfeer" zit al goed : veel geld incasseren en weinig of niets uitbetalen aan...

Lees meer