BELGA

Air Belgium heeft vergunning beet en vliegt vanaf begin juni naar Hong Kong

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium heeft bevestigd dat ze op zondag 3 juni voor het eerst zal vliegen tussen Charleroi en Hongkong. De eerste maanden zullen er echter maar twee en nadien drie vluchten per week zijn, in plaats van de vooropgestelde vier frequenties per week.

De maatschappij moest de opstart van haar reguliere vluchten eerder uitstellen, van 30 april naar 3 juni. Een van de redenen was dat ze nog geen toestemming had gekregen om over Rusland te vliegen. Die toestemming is er nu wel, en dus kan Air Belgium de opstartdatum van 3 juni bevestigen.

De verbinding Charleroi-Hongkong zal tijdens de maand juni wel maar twee keer per week uitgevoerd worden. In juli zou er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd en vanaf oktober zou er dan vier keer per week gevlogen worden.

"Passagiers die impact ondervinden door het gewijzigde aantal vluchten worden gecontacteerd en krijgen een oplossing op maat aangeboden", zo staat in een persbericht dat Air Belgium vrijdag verspreidde.

De luchtvaartmaatschappij hoopt tegen eind juni een derde vliegtuig aan de vloot te kunnen toevoegen, om "in de komende maanden" een tweede bestemming in China te kunnen opstarten.

Welke bestemming dat wordt, wil de maatschappij nog niet zeggen. Volgens L'Echo wordt dat de stad Wuhan.

Air Belgium heeft op dit moment twee Airbus A340-vliegtuigen. Die voerden de voorbije weken vluchten uit voor andere maatschappijen. Op die manier zou Air Belgium al ongeveer 10.000 passagiers vervoerd hebben. Ook het derde toestel wordt een A340.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Verhulst

    En Brussels Airlines vraagt zich af waarom ze zo weinig winst maken. Al de lange afstand - high profit bestemmingen op Brussel laten ze over aan andere maatschappijen terwijl zij in Europa met Ryanair gaan concurreren.

  • leen hanssens

    Hopelijk staken ze dan niet.

Lees meer