In het hoofdkantoor van Alibaba was het natuurlijk feest.
REUTERS In het hoofdkantoor van Alibaba was het natuurlijk feest.

Alibaba verbreekt record op Singles Day: tot 544.000 bestellingen per seconde

De Chinese webwinkelreus Alibaba heeft zijn verkooprecord op Singles Day verbroken. Kenners voorzagen dat het record van omgerekend bijna 31 miljard dollar van vorig jaar wel eens moeilijk te evenaren zou kunnen zijn vanwege de afzwakkende economie, maar de teller ging dit jaar ruim over de 38 miljard dollar (34,4 miljard euro).

De verkopen waren in een razend tempo van start gegaan. Nog geen twee minuten na middernacht was al voor meer dan 1 miljard dollar (910 miljoen euro) aan goederen besteld. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua werden tot wel 544.000 bestellingen per seconde gedaan.

 Op 11 november vieren de Chinezen ‘Singles Day’ of vrijgezellendag, een feestdag voor alle vrijgezellen. Het feest ontstond in de jaren negentig in studentenmilieus, als tegengewicht voor Valentijn. Tot Alibaba er het grootste winkelevenement van het jaar van maakte en de dag een excuus is geworden om ongegeneerd online te winkelen. Het evenement is intussen ook in de rest van de wereld opgepikt. 

De speciale feestdag werd zoals altijd met een grote tv-show afgetrapt. Dit jaar verscheen zangeres Taylor Swift als eregast. Veel consumenten stellen grote aankopen zoals elektronica uit om te profiteren van de kortingen op 11 november.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michael Dimers

    Per seconde ???

  • Leo Schepers

    En voor hen die Singles day gemist hebben is er binnen twee weken Black Friday.

Lees meer