Een oudere werkneemster van een McDonald's-filiaal in San Francisco (Californië).
AFP Een oudere werkneemster van een McDonald's-filiaal in San Francisco (Californië).

Amerikaanse fastfoodketens nemen meer senioren dan jongeren aan

Amerikaanse fastfoodketens nemen steeds vaker senioren in plaats van jongeren aan, zo meldt het financiële tijdschrift Bloomberg. 

De mannen en vrouwen op leeftijd beschikken over betere sociale vaardigheden dan jongere werknemers. Beleefdheid is bij oudere werknemers meer vanzelfsprekend, stellen directies vast. De jeugd heeft onder meer door de grote invloed van sociale media, minder face-to-face-interacties. Dat straalt  af op de klantenbediening, die soms ronduit onvriendelijk is.

De trend is ook een voorbode voor 2035. In dat jaar zal in de VS volgens de statistieken van de Amerikaanse overheid het aantal vijfenzestigplussers het aantal  kinderen onder de achttien overtreffen.  De werknemers in de leeftijd 65 tot 74 jaar zal in de VS tegen 2024 met 4,5 procent toenemen, terwijl het aantal 16- tot 24-jarigen met 1,4 procent krimpt.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frank willems

    Mr Tichman toch eens informeren naar de pensioenen in de VS die met kleine lonen kunnen niet sparen voor een extra pensioen juist zoals hier ,en die met grote lonen kunnen het ook nog aftrekken van de belastingen .

  • lodewijk maesen

    en ....jongeren kunnen ni werken....klagen....weten alles beter....enz...ni allemaal natuurlijk..

Lees meer