Asco neemt cyberaanval zeer ernstig: meer dan 1.000 werknemers technisch werkloos

Bij Asco in Zaventem, een leverancier van vliegtuigonderdelen, bevestigt HR-directeur Vicky Welvaert dat het bedrijf sinds vrijdag getroffen wordt door een cyberaanval op zijn servers. Hierdoor werden de bedrijfsactiviteiten niet alleen in Zaventem, maar ook in de vestigingen in de VS, Duitsland en Canada, stilgelegd. 

In een mededeling laat Asco weten dat het de cyberaanval op haar servers zeer ernstig neemt en alle mogelijke stappen onderneemt om het incident te onderzoeken en af te handelen. Het bedrijf doet beroep op de nodige externe IT-experten om samen de situatie te analyseren, onder controle te krijgen en op te lossen.

De meer dan 1.000 arbeiders en bedienden in Zaventem werden geïnformeerd dat er vandaag en morgen niet gewerkt zou worden. Bij de RVA werd in dit kader een aanvraag ingediend voor tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht.

De directie verwittigde inmiddels de autoriteiten en de politiediensten over de cyberaanval. Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigde dat er een klacht tegen onbekenden werd neergelegd. "Tot op heden heeft Asco evenwel geen bewijzen dat informatie zou ontvreemd zijn", aldus de directie in de mededeling.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Serge Aernoudt

    Zo kwetsbaar zijn geworden met al die digitale rommel. Er komt een dag dat de wereld door zoiets zal stilvallen

Lees meer