AFP

"Ford wil duizenden banen schrappen"

Autobouwer Ford is van plan wereldwijd duizenden banen te schrappen, om zo de rentabiliteit op te krikken. Dat melden welingelichte bronnen aan onder meer AFP en de Wall Street Journal.

De herstructurering zou de komende dagen worden aangekondigd. Ford zou tot tien procent van het personeel schrappen, wat zou kunnen leiden tot 20.000 van de 202.000 wereldwijde werknemers die hun baan dreigen te verliezen.

Ford hoopt zo miljarden te kunnen besparen, met als doel de rentabiliteit te verhogen. CEO Mark Fields staat onder druk van aandeelhouders. Sinds Fields in juli 2014 aan het hoofd kwam van de op één na grootste Amerikaanse autobouwer, verloor het aandeel 36 procent.

In een reactie zegt Ford geen besparingsmaatregelen te hebben aangekondigd en niet te reageren op speculaties.

5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Lewis De Leeuw

    De Chinezen zijn al 10 jaar aan't komen, maar het is nog geen vette met hun auto's. Ze moeten toch nog wat verbeteren.

  • Renzo De Hond

    Bedrijven worden niet gerund door CEO's maar door de aandeelhouders die elk jaar een grotere pot vet willen. Als blijkt dat ze hun (vaak onrealistisch) doel niet zullen halen moeten er werknemers afvloeien om toch aan die vetpot te komen. Egoïsme troef. Want dat bedrijf blijft enorme winsten boeken hoor. Dat tegen zulke verachtelijke praktijken niet opgetreden wordt begrijp ik niet.

Lees meer