2 Tesla-wagens bij een distributiecentrum in San Diego.
REUTERS Tesla-wagens bij een distributiecentrum in San Diego.

100.000 leveringen toch brug te ver voor Tesla

Tesla is er afgelopen kwartaal toch niet in geslaagd om 100.000 auto's bij klanten af te leveren. Topman Elon Musk zei vorige week nog dat de maker van elektrische wagens een goede kans had om dat symbolische aantal te overschrijden. 

Musk sprak zelfs al van een belangrijke mijlpaal, vandaar dat de uiteindelijke cijfers een fikse domper zijn voor het bedrijf.

De leveringen bleven steken op 97.000. Dat is wel meer dan de ruim 95.000 stuks die Tesla in de voorgaande periode afleverde.

In de Amerikaanse nabeurshandel ging het aandeel Tesla vandaag hard onderuit. Tesla staat erom bekend dat het soms moeite heeft om auto's op tijd bij klanten af te leveren. Musks woorden werden vorige week daarom door de meeste beleggers opgevat als een hoopvol signaal.

2 Tesla-auto's op een vrachtwagen in Los Angeles.
REUTERS Tesla-auto's op een vrachtwagen in Los Angeles.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andré martlé

    wij hebben 2 modellen S met 120 000m en 170 000km, 1 maar deurhendel stuk en voor de rest niets dan rijplezier. veel fake news te lezen

  • raf peeters

    Musk staat zo stilaan bekend zijn cijfers en zijn media bericht op te smukken maar de 2 de hands kan je ondertussen niet meer tellen,toch raar voor een wagen die niet slijt en 20 jaar zonder problemen zou moeten rijden.Ken er eentje in vriendenkring en gelukkig geen sukkelaar die de eer aan zichzelf gelaten heeft na 11 maand zijn S buiten te zetten ,was het meer dan moe na zoveelste storing en dat is de realiteit.

Lees meer