AFP

BMW gaat elektrische Mini's bouwen in China

De Duitse autobouwer BMW en zijn Chinese partner Great Wall Motor investeren samen zowat 650 miljoen euro in een nieuwe fabriek in China. De nieuwe generatie elektrische Mini's zal er van de band rollen.

De fabriek komt te staan in Zhangjiagang, in de oostelijke provincie Jiangsu. Ze zou tegen 2022 operationeel moeten zijn en krijgt een capaciteit van 160.000 auto's per jaar.

BMW kondigde de samenwerking met Great Wall in februari vorig jaar aan. Beide partners bezitten elk de helft in de joint venture. 

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Billiet

    China kan beide: goedkope rommel zowel kwaliteit, hangt ervan af wat de (ook Chinese) producent voorschrijft inzake kwaliteit van de componenten en productieproces...en vooral het meest belangrijke, de verwachte grotere afzet en winstmarge (door de lagere productiekost) die de opdrachtgever voor ogen heeft. Europa zou beter ophouden zich uit de markt te laten te prijzen mede ook door de diefstalbelasting op de lonen. Zo zijn de Chinese Volvo's onderhand minstens even goed als de Europese..

  • Jules Vermeers

    Belooft voor de kwaliteit van die dingen mij niet gezien.

Lees meer