5 General Motors e-bike.
General Motors General Motors e-bike.

Elektrische fietsen van autobouwer GM al na een jaar van de markt gehaald

De Amerikaanse autofabrikant General Motors bracht vorig jaar een serie elektrische fietsen op de markt, maar trekt nu alweer de stekker uit de e-bikes. Het bedrijf noemt de coronacrisis als reden. De opvouwbare Ariv e-bikes waren ook in ons land te koop.

GM is gestopt met de productie en de website van de Ariv-lijn stuurt bezoekers nu automatisch door naar de algemene GM-site. Tegenover website The Verge verklaart het bedrijf dat het door Ariv kennis heeft opgedaan over micromobiliteit (innovatieve, kleine, elektrische vervoersmiddelen die milieuvriendelijk zijn en een alternatief vormen voor het drukke autoverkeerd, nvdr.) en deze knowhow kan gebruiken voor toekomstige innovaties.

Dalende autoverkoop

De reden om te stoppen met de verkoop van de e-bikes ligt bij Covid-19, aldus GM. De autofabrikant heeft zwaar te lijden onder dalende autoverkopen, waardoor relatief nieuwe bedrijfsonderdelen gesloten worden. Zo moest eerder Maven ook het veld ruimen, een autodeeldienst die GM in 2016 begon.

General Motors stapte juist in de e-bikemarkt vanwege de groei daarvan en om minder afhankelijk te zijn van de automarkt. De verwachting was dat fietsen vooral in steden flink gaat toenemen. 
GM ontwierp en produceerde de e-bikes in eigen huis.

USB-aansluiting

Ze moesten zich onder andere onderscheiden met een compact ontwerp. Standaard hadden de fietsen een houder voor smartphones en een USB-aansluiting om deze te kunnen laden. De bijbehorende app gaf de gebruiker statistieken over de resterende accuduur, snelheid en afgelegde afstand, naast diagnostische informatie en bedieningsmogelijkheden. De Ariv Meld kostte 2.800 euro, de Merge 3.400 euro.

Meer autofabrikanten proberen in te haken op de groei van micromobiliteit met e-bikes. BMW brengt al e-bikes uit, Audi ontwierp een concept voor een elektrische hybride en Jeep wil deze zomer een elektrische mountainbike op de markt brengen.

5 General Motors, ARIV e-bike
GM General Motors, ARIV e-bike
5 General Motors e-bike
General Motors General Motors e-bike
5 General Motors, ARIV e-bike
GM General Motors, ARIV e-bike
5 General Motors e-bike
General Motors General Motors e-bike

Interesse in een e-bike? Bekijk het aanbod op HLN Shop.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Etienne De Pauw

    Dat is wel heel snel opgeven hoor.

  • Franciscus Willy Nuyts

    GM was groots in het verleden,stelt nu niks meer voor.

Lees meer