REUTERS

Fors meer handel in oude auto's door te veel diesels op tweedehandsmarkt

Op de tweedehandsmarkt zijn vooral diesels te vinden, terwijl de Belg nu benzines wil. Daardoor stijgt de export én de import, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.

De Belgen verkochten in 2017 voor het eerst voor meer dan 2 miljard euro aan ­tweedehandswagens. Dat is een stijging van 17 procent in vergelijking met vier jaar geleden. Tegelijk werd voor het eerst voor meer dan 1 miljard euro aan auto's naar ons land ingevoerd. Tegenover 2013 is dat een toename met liefst 55 procent, blijkt uit cijfers van het Agentschap voor Buitenlandse Handel.

De sterke toename van de handel in oude wagens illustreert de mismatch op de tweedehandsmarkt. "Het publiek is meer en meer op zoek naar kleine benzinewagens, terwijl het aanbod van tweedehandswagens vooral uit dieselwagens bestaat", zegt Marc Gros van zoekertjessite Gocar in de kranten.

België was decennialang een land van dieselrijders, maar dat stopte de afgelopen jaren abrupt. Het uitstootschandaal van Volkswagen knaagde aan de populariteit van de diesel, maar ook de fiscaliteit hielp een handje.

72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hugo Van Haevre

    Wij worden belogen bedrogen en bestolen, alle dagen hier in dit duurste landje, van de EU, en onze vrije en eerlijke pers doet hier volop aan mee

  • Andy Grandjean

    De regering is er niet om mensen te helpen maar om hun rijk gevulde zakken nog wat bij te spijzen.Schepen en vliegtuigen stoten vele malen meer uit , maar denk maar niet dat ze daar gaan aankomen . het antwoord mag je wel raden .of ze zitten er zelf in bij hun vele bijberoepen of ze durven de beerput niet te openen uit schrik dat er over hun wat vrij komt wat niet mag geweten Worden .hou het volk dom en geef ze net genoeg om te overleven dan zwijgen ze wel zo simpel is het

Lees meer