2
REUTERS

Huwelijk tussen Peugeot en Opel in de maak?

Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën aast op de overname van Opel en diens Britse zustermerk Vauxhall. Dat meldden media vandaag op basis van ingewijden.

Die overname van de Europese divisie van General Motors zou in de komende weken al rond kunnen komen, aldus de bronnen. Een combinatie van de bedrijven zou zo'n 16 procent van de Europese automarkt in handen krijgen. Daarmee zou Renault, de huidige nummer twee van Europa na Volkswagen, opzij worden gezet.

PSA zou de overname onder meer overwegen om toegang te krijgen tot bepaalde technologie op het gebied van elektrisch rijden. Ook zouden er veel voordelen ontstaan door gezamenlijk onderdelen in te kopen. Voor GM zou de verkoop een redelijk ongeschonden vertrek kunnen betekenen uit Europa, waar de prestaties sinds het Britse brexitreferendum en de val van het pond onder druk staan. Woordvoerders van de concerns waren niet direct bereikbaar voor een reactie.

Brigitte Zypries, de Duitse minister van Economische Zaken (SPD), noemde het "onaanvaardbaar" dat beide bedrijven de vakbond (IG Metall) en de Duitse regering en deelstaatregering niet op de hoogte hebben gebracht van hun plannen.

General Motors is verantwoordelijk voor alle Duitse Opelfabrieken en voor het nieuwe R&D-center van Opel in Rüsselsheim.

2
REUTERS

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels