2 Herbert Diess.
AFP Herbert Diess.

Ook huidige topman Volkswagen aangeklaagd om marktmanipulatie

Ook de huidige topman van Volkswagen heeft een aanklacht aan zijn broek in het dieselschandaal. 

De Duitse justitie heeft Herbert Diess samen met huidig president-commissaris Hans Dieter Pötsch en voormalig topman Martin Winterkorn aangeklaagd vanwege het opzettelijk te laat informeren van beleggers over de financiële gevolgen van de affaire rond sjoemelsoftware.

Op de financiële markten werd geschrokken gereageerd. Het aandeel Volkswagen ging vandaag tussentijds meer dan 2 procent onderuit.

2
REUTERS

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Heffens

    Zoals hier al vermeld hebben alle automerken gesjoemeld. Het lijkt beetje op afgunst omdat VW het altijd zeer goed heeft gedaan omwille van zijn ontegensprekelijk kwaliteit.

  • Ronald Van Roy

    Als de politiek zegt dat morgen iedereen plots co2 neutraal moet wonen en je lukt er niet direkt in dan ben je dus een ganster en een schandalige mens ? Overleg eens eerst met de betrokken industrie en zie wat rëeel is en wat niet !

Lees meer