2 Tesla-baas Elon Musk.
AFP Tesla-baas Elon Musk.

Tesla-aandeel voor het eerst meer dan duizend dollar waard

Het aandeel van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is woensdag voor het eerst sinds de beursgang tien jaar geleden boven de kaap van de duizend dollar (877,40 euro) uitgekomen. Sinds het aandeel midden maart door de coronacrisis kelderde tot 350 dollar (307,18 euro), is het ondertussen bijna verdrievoudigd in waarde.

Het bedrijf van de omstreden CEO en hoofdaandeelhouder Elon Musk wordt op de beurs daarmee gewaardeerd op zowat 187 miljard dollar, of omgerekend ongeveer 165 miljard euro. 

Ter vergelijking: de drie Duitse autobouwers BMW, Daimler (Mercedes-Benz) en Volkswagen zijn samen goed voor ‘slechts’ 156 miljard euro.

De koers werd woensdag gestuwd door een mail van Musk aan zijn medewerkers, waarin hij de 
massaproductie van elektrische vrachtwagens in het vooruitzicht stelt. In de fabriek in Nevada zullen de batterijen en elektrische aandrijving voor die voertuigen geproduceerd worden. 

Lees ook: PORTRET. Gek of geniaal: is Elon Musk de nieuwe Mozes die ons naar het land van melk en honing leidt, of een ordinaire koopman in de tempel? (+)

2
AFP

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thiery Vansweevelt

    Inderdaad De Waen Luc. Daarenboven heeft Musk zich in Coronatijd laten kennen als een megalomane narcist met zijn Trumpiaanse tweets over de opgelegde maatregelen.

  • raf peeters

    @John Stahl ,juist maar zo'n berichtgeving wordt zoveel mogelijk door Tesla kost wat kost uit de media gehouden waar ze kunnen maar sociaal media hebben ze geen grip natuurlijk.Nu wie de stommiteit begaan heeft zo iets aan te schaffen zal raar of zelden zijn miskoop toegeven maar ik ken er wel twee die binnen het jaar het ding buiten hebben gezet

Lees meer