Daimler heeft net als andere fabrikanten veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden.
EPA Daimler heeft net als andere fabrikanten veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden.

Autofabrikant Daimler schrapt wereldwijd 1.100 managementfuncties

De Duitse autofabrikant Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, wil wereldwijd 1.100 managementfuncties schrappen. Dat blijkt uit een nota van de ondernemingsraad aan we werknemers.

De aankondiging maakt deel uit van een besparingsprogramma bij Daimler. Het is de eerste keer dat er concrete aantallen worden genoemd. Daimler-topman Ola Källenius zou ook voorgesteld hebben dat de werknemers zouden afzien van een mogelijke loonsverhoging volgend jaar. Maar daar verzet de voorzitter van de ondernemingsraad, Michael Brecht, zich tegen. Daimler heeft last van de afnemende vraag naar nieuwe auto’s. Ook is veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden. Een woordvoerder van Daimler liet weten niet te reageren op speculaties.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Simoens

    Toch nog iemand die het zgn middenkader wenst in te krimpen. Vergaderitis is het gevolg. Altijd bla bla, nooit luisteren naar het werkende kader en blijvende punten op de vergaderingen waar men nog maar eens wenst over te praten.... Gevolg: alles blijft zoals het was ondanks de vele kostelijke vergaderuren van dergelijke bende zgn managers....

  • raf janssens

    Verstandige beslissing. De meeste ondernemingen hebben een veel te groot waterhoofd en in verhouding te weinig handen.

Lees meer