De inval vandaag vond plaats in het hoofdkwartier van Volkswagen in Wolfsburg.
REUTERS De inval vandaag vond plaats in het hoofdkwartier van Volkswagen in Wolfsburg.

Autoriteiten doen inval bij kantoren Volkswagen voor dieselfraude

De Duitse autoriteiten hebben invallen gedaan bij kantoren van autoconcern Volkswagen in een onderzoek naar de dieselfraude bij het bedrijf. De doorzoeking was gericht op bepaalde individuele verdachten rond het gesjoemel met uitstootwaarden van dieselauto's van Volkswagen.

De doorzoeking in Wolfsburg werd gedaan door opsporingsambtenaren van het Openbaar Ministerie van Braunschweig. Volkswagen gaf aan mee te werken met de autoriteiten, maar zei dat de beschuldigingen van de openbaar aanklager en ook het onderzoek ongegrond zijn. Het onderzoek richt zich op dieselauto's met een motor van het type EA288.

Volkswagen gaf in september 2015 toe dat het bedrijf met behulp van illegale software vals had gespeeld bij emissietesten. Daardoor leken miljoenen dieselauto’s minder vervuilend dan ze waren. Het schandaal heeft het autoconcern, waar ook merken als Audi en Skoda onder vallen, inmiddels al vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jules Vermeers

    In wiens belang zou de gesjoemel gespeeld hebben, wie op de hoogte was wist dat zoiets zou uitkomen en temeer met weinig aanpassingen is het opgelost? Waarom niet meteen, denk dat daar meer achter zit. Iemand wilt dat merk van de markt en de slachtoffers gaan de werknemers zijn die massaal op straat zullen komen te staan.

  • piet devlieger

    Denken die speurders nu echt dat ze na 4 jaar daar nog iets zullen vinden ?

Lees meer