AFP

BBC stelt 450 ontslagen uit: “We hebben al onze medewerkers nodig vanwege coronacrisis”

BBC News heeft de plannen om 450 banen te schrappen opgeschort. De Britse nieuwsdienst heeft de medewerkers nodig voor de berichtgeving over de wereldwijde coronacrisis. Het ontslag werd in januari aangekondigd en maakte deel uit van een plan om tegen 2022 zo'n 80 miljoen pond (circa 86 miljoen euro) te besparen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Onderdelen van de BBC die geraakt zouden worden, waren onder andere ‘Newsnight’ van BBC 2, BBC Radio 5 Live en het World Update-programma. Directeur Tony Hall bracht het personeel het goede nieuws, een week nadat de omroeporganisatie het einde van de gratis tv-regeling voor alle 75-plussers uitstelde.

"We moeten doorgaan met het werk dat u echt fantastisch doet", zei Hall tegen het personeel. "Het zou ongepast zijn om nu mensen te ontslaan. We kunnen momenteel simpelweg niet doorgaan met de bezuinigingsplannen, maar daar komen we later op terug. Op dit moment willen we er zeker van zijn dat jullie worden ondersteund en dat jullie de middelen hebben om jullie werk te doen."

Sommige programma's, zoals ‘Politics Live’ en ‘Victoria Derbyshire’, zijn tijdelijk uit de lucht gehaald om prioriteit te geven aan de nieuwsvoorziening over het coronavirus. Verschillende radionetwerken delen speciale nieuwsbulletins rond corona.

Lees ook: Examens mogen, maar moeten niet: de onderwijsminister en experts verduidelijken hoe het verder moet met dit schooljaar (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer