Didier Verbaere

Bekaert gaat geld tanken bij spaarder

Bekaert klopt bij de spaarders aan om zich te financieren. Het staalkoordbedrijf geeft voor 200 miljoen euro obligaties uit, waarop particulieren kunnen intekenen.

Het gaat om obligaties met een looptijd van zeven jaar, met een bruto-rendement van 2,75 procent (netto 1,639 procent). De inschrijvingen starten nu vrijdag.

Recentelijk lanceerde ook Immobel een gelijkaardige operatie, waarbij het obligaties uitschreef voor Belgische particulieren. Dat was een groot succes: heel wat spaarders zijn door de lage rente op het spaarboekje op zoek naar extra rendement. Het gaat in dit geval om effecten op 7,5 jaar, die een nettorente van 1,831 procent beloven.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • daniel budenaerts

    Ex-NVA minister Johan van Overtveldt heeft de roerende voorheffing opgetrokken tot een record hoogte van 30% , waardoor de staat zonder risico te nemen het rendement in hoge mate afroomt voor de belegger.

  • Luk D'Haese

    Goed het laatste woord lezen: “ Het gaat in dit geval om effecten op 7,5 jaar, die een nettorente van 1,831 procent beloven.“ Denk dat dit ook bij Bekaert zo zal zijn. Je weet dus wat je te doen staat.

Lees meer