Bel20 blijft in het rood

De Brusselse beurs is ook vandaag in het rood gegaan. De Bel20-index daalde 0,57 procent tot 2.895,57 punten. Van de twintig waarden in de elitekorf konden er slechts zes een winst voorleggen. Het grootste verlies bij de steraandelen was voor ThromboGenics, dat 8,77 procent inleverde en afsloot op 19,24 euro.

Het biofarmabedrijf gaat extra mensen inzetten om de verkoop van zijn oogmiddel Jetrea in de VS op te vijzelen. De omzet ervan stijgt geleidelijk, zegt het bedrijf. Te langzaam, oordelen de beleggers.

Delhaize in de min
Ook Delhaize nam de lift naar een lagere verdieping. De warenhuisgroep zag haar koers 2,97 procent zakken tot 43,67 euro. De investeerders zijn niet onder de indruk van de commerciële resultaten. In de VS was er weliswaar beterschap, maar in België staan de marges onder druk en in de Balkan is er zelfs sprake van een tegenvaller. Inmiddels in Frans Muller gestart als nieuwe algemeen directeur van Delhaize Groep. ING verlaagde het koersdoel voor Delhaize van 53 naar 50,5 euro. Bij Deutsche Bank ging het van 60 naar 59 euro.

Ook GBL krijgt klappen
GBL moest eveneens achteruit. De holding leverde 2,87 procent in bij een slotkoers van 64,39 euro. GBL kon nochtans een meerwaarde van 175 miljoen euro boeken op de verkoop van een pakket aandelen in Total en mocht zich bovendien verheugen in het optrekken van zijn koersdoel door KBC Securities van 64 naar 68 euro. Bij Degroof ging het zelfs van 69 naar 71 euro.

Winnaars
Winst was er voor autodienstengroep D'Ieteren. Het bedrijf zag zijn koers 1,21 procent opveren tot 35,20 euro, meteen goed voor de grootste dagwinst bij de grote bedrijven.

Ook Telenet was aan de winnende hand. Het Mechelse telecombedrijf kon een bonus van 1,15 procent bijschrijven om af te vlaggen op 40,50 euro. Bank Degroof trok zijn koersdoel op van 40 naar 43 euro.

Ook Belgacom was aan de winnende hand. De beleggers liggen niet wakker van het politiek gekrakeel rond topman Didier Bellens. De koers steeg 0,88 procent tot 20,57 euro.

Bij de kleine waarden viel Eckert-Ziegler op. De producent van implantaten om tumoren te bestralen verwacht een sterk vierde kwartaal. Dat contrasteert met de daling in de eerste negen maanden. De omzet zakte toen immers met 13 procent tot minder dan 19 miljoen euro. Toch kon het bedrijf zijn nettowinst met 10 procent optrekken tot 1,0 miljoen euro. Het ontvangen van een schikking en een daling van de administratiekosten zorgden daarvoor.

Lees meer