Belgacom-CEO Didier Bellens.
PHOTO_NEWS Belgacom-CEO Didier Bellens.

Belgacom wordt afgestraft op de Brusselse beurs

De Brusselse beurs is de week met verlies geëindigd. De Bel20-index verloor vandaag 0,69 procent om uit te komen op een slotnotering van 2.885,77 punten. De resultaten van onder meer Belgacom en UCB werden slecht onthaald. Maar de malaise zat dieper. Van de twintig aandelen in de elitekorf gingen er dertien in het rood.

Belgacom zag zijn koers terugvallen met 5,41 procent tot 21,00 euro. Het telecombedrijf boekte over het derde kwartaal een nettowinst van 156 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 184 miljoen euro. De onderneming keert op 6 december niettemin een interimdividend van 0,5 euro bruto per aandeel uit. Topman Didier Bellens geeft echter geen prognose voor het dividend van het hele jaar. Bank Degroof verlaagde daarop haar advies van kopen naar houden. Het koersdoel blijft op 21,3 euro gehandhaafd.

Ook UCB moest teleurstellende resultaten bekendmaken. De biofarmagroep boekte over de eerste negen maanden een omzet van 2,499 miljard euro. Dat was 3 pct minder dan in dezelfde periode van 2012. De betere verkopen van Cimzia, Vimpat en Neupro kunnen de daling van Keppra niet compenseren. KBC Securities verlaagt zijn advies voor het aandeel van opbouwen naar houden. Het koersdoel blijft op 47 euro. Op de beurs daalde het aandeel 1,89 procent tot 46,94 euro.

ThromboGenics moest eveneens achteruit. De voorbije week was de titel aanzienlijk in waarde gestegen. Nu diende hij 3,84 procent prijs te geven om uit te komen op 20,43 euro.

Bij de kleinere waarden kreeg Smartphoto, het voormalige Spector, een stevige tik. Het aandeel tuimelde 11,11 procent lager tot 0,56 euro. Daarmee werd de winst van 5 procent van donderdag meteen weggeveegd. Het bedrijf zag zijn omzet in het derde kwartaal met 5 procent zakken tot 35,5 miljoen euro. De recurrente bedrijfskasstroom ging 1,28 miljoen euro in het rood.

Bij de schaarse winnaars ging Telenet door op zijn elan van gisteren . Het Mechelse bedrijf verdapperde 1,25 procent bij een slotkoers van 40 euro. De telecomonderneming boekte in het derde kwartaal een omzet van 410,3 miljoen euro, 11 procent meer dan in dezelfde periode van 2012. De bedrijfskasstroom ging er 8,3 procent op vooruit tot 219,1 miljoen euro. ING verhoogde het koersdoel van 42 euro naar 44 euro.

Lees meer