De oprichters van het Gentse softwarebedrijf Showpad : Louis Jonckheere, Pieterjan Bouten en Peter Minne houden.
Foto Erik De Troyer De oprichters van het Gentse softwarebedrijf Showpad : Louis Jonckheere, Pieterjan Bouten en Peter Minne houden.

Belgische groeiers halen record van half miljard op

In de eerste jaarhelft hebben Belgische niet-beursgenoteerde tech- en biotechbedrijven 491 miljoen euro opgehaald. Dat is een record, zo schrijven De Tijd en L'Echo vandaag. 

Enkele grote deals vallen op: zo haalde het Gentse softwarebedrijf Showpad gisteren 61 miljoen euro op. De voorlopige koploper dit jaar is evenwel het Brusselse Collibra, dat 87 miljoen euro ophaalde bij een investeringsfonds. 

Belgische bedrijven halen steeds grotere bedragen op. "Er is veel kapitaal beschikbaar. Dat zoekt actief naar investeringsopportuniteiten", zegt David Dessers, managing partner van het advocatenkantoor Cresco, dat gespecialiseerd is in de financiering van start-ups. "Naarmate het Belgische ecosysteem groeit en bekend raakt, groeien ook de kapitaalrondes." In heel Europa groeien financieringsrondes.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edgard Moens

    Met ruim 270 miljard op de spaarboekjes is er nog heel wat potentieel om onze economie te financieren. Maar een spaarboekje is toch zo veilig hé, 0% rente en 1,5% inflatie.

  • Febe Chapin

    Showpad enkele jaren terug nog bezocht, heel innovatief bedrijf met een simpele maar belangrijke taak.

Lees meer