Pieterjan Luyten

Belgische kerncentrales helpen Franse energiereus Engie aan meer winst

De Franse energiereus Engie heeft tijdens de eerste negen maanden van het jaar meer winst geboekt, met dank aan de Belgische kerncentrales. Die kenden een hogere beschikbaarheid en konden dus meer uren draaien.

Engie kon de ebitda-winst (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) optrekken met 4,9 procent, tot 7,1 miljard euro.

Niet alleen de grotere beschikbaarheid van kerncentrales, ook de goede prestaties van de hernieuwbare energie-activiteiten en lagere kosten hielpen Engie aan een hogere winst.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefanie van Dijk

    De energiemarkt opengooien is het stomste wat ze ooit hebben kunnen doen, maar toentertijd was er nog geen sprake van milieueisen en van fossiel af gaan, nu zitten we ermee, de 'schone' centrales zijn in buitenlandse handen en de vuile moeten dicht, dat wordt dus weeral de hoofdprijs betalen voor de gewone man/vrouw

  • René Verhoeven

    Waarom Engie het altijd moet bekopen begrijp ik toch niet, er duizenden buitenlandse bedrijven die winsten maken door producten in België te verkopen, wat ook normaal is toch, een bedrijf is geen liefdadigheidsinstelling!

Lees meer