Europese vlaggen bij de EU-Commissie in Brussel.
REUTERS Europese vlaggen bij de EU-Commissie in Brussel.

Besprekingen begroting eurozone voorlopig afgerond

De Europese ministers van Financiën hebben de besprekingen over de begroting voor de eurozone voorlopig afgerond. Er is vooruitgang geboekt, viel deze nacht in onderhandelingskringen in Luxemburg te horen. Details werden nog niet bekendgemaakt.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire verklaarde via Twitter dat er een akkoord is bereikt over enkele belangrijke punten, met name over de toewijzing en het gebruik van de begrotingsmiddelen, de manier waarop de middelen aangepast kunnen worden aan de economische situatie en over de modaliteiten van de besluitvorming, zegt hij. Le Maire spreekt voorts over "een solide basis". 

Deze ochtend is om half negen een persconferentie gepland.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • George Baaths

    Weg met Europa de brandstapel op zoals vroeger en ieder mens is terug gelukkiger

  • Jean Battheu

    Wat de mensen al ondervonden hebben door dat circus is dat alles veel duurder is geworden ! Belxit ? Klinkt niet slecht !

Lees meer