BELGA

Bijna 3,8 miljoen euro voor ex-werknemers Arcelor Mittal, Caterpillar en staalindustrie

De Europese Commissie wil bijna 3,8 miljoen euro vrijmaken om meer dan 2.200 werknemers van Arcelor Mittal Luik, Caterpillar en de staalsector in Henegouwen te helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe job. Het geld is afkomstig uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de Globalisering (EGF). Het voorstel gaat nu naar het Europees parlement en de Raad van EU-ministers voor goedkeuring, legt Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen vanavond uit.

"Het voorstel van vandaag zal zo'n 2.240 Belgische werknemers, die werden ontslagen als gevolg van de globalisering en de economische en financiële crisis, helpen in hun zoektocht naar een nieuwe job en in het creëren van nieuwe kansen", licht Thyssen toe. "Voor werknemers van specifieke sectoren of bedrijfstakken in moeilijkheden, is het van belang dat de EU solidariteit toont en hun hulp biedt om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe carrièremogelijkheden aan te grijpen".

Zo wordt uit het EGF 1,6 miljoen euro voorzien om 910 werknemers van Arcelor Mittal Luik te helpen bij het zoeken naar een nieuwe job. Daarnaast zou volgens het huidige voorstel 1,2 miljoen euro EGF-geld dienen om 630 werknemers van Caterpillar bij te staan, terwijl ongeveer 1 miljoen euro moet dienen om 701 personeelsleden van Duferco en NLMK La Louvière te helpen bij hun inspanningen om een nieuwe baan te vinden.

Lees meer