2
AP

Bill Gates voegt zich bij Jeff Bezos’ clubje van centimiljardairs

Ze zitten nu met twee in het heel exclusieve clubje van de centimiljardairs, of mensen met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Amazonbaas Jeff Bezos was tot nu het enige lid, als rijkste man ter wereld. Maar medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, voegt zich nu bij hem.

100 miljard dollar, dat is 87,7 miljard euro. Een stevig fortuin om in je bezit te hebben. En zo zijn er dus maar twee op de hele aardbol. Want ook Bill Gates heeft, op z’n 63ste, die nieuwe duizelingwekkende grens overschreden, volgens de befaamde index van Bloomberg.

Jeff Bezos werd in 2017 een ‘centimiljardair’, volgens Bloombergs lijst. Hij dit er dit jaar alleen al nog eens 20,7 miljard dollar bij. Zijn persoonlijke nettowaarde wordt nu geschat op maar liefst 146 miljard dollar (128 miljard euro). Bill Gates verhoogde zijn kapitaal met ruim 9,5 miljard dollar (8,3 miljard euro), om zo net de kaap van 100 miljard dollar te ronden.

Gates staat ook bekend als filantroop en pompt een aanzienlijk deel van zijn welvaart in de Bill & Melinda Gates Foundation.

2 Jeff Bezos.
AFP Jeff Bezos.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Andre Mortier

    Er is niks mee John, maak u maar geen zorgen. Tonnen respect en geen greintje jaloezie voor die man. Uit het niets dit,weliswaar met zijn tweeën,opgebouwd. Chapeau! 40 miljard reeds werkelijk gespendeerd aan goede doelen(ondermeer onderzoek malaria, etc) Ik ken veel miljardairs die nog geen dollar gegeven hebben aan een of ander goed doel.

  • Mario Adams

    Het is gekend dat miljardairs veel geld aan goede doelen geven, maar is het echt nodig om zoveel geld te houden? Ze zouden evengoed de helft van hun fortuin kunnen wegschenken, en zo nog meer dan genoeg geld overhouden. Zelfs als ik nog maar 100 miljoen met euromillions zou winnen, zou ik al de helft wegschenken aan mensen die het echt nodig hebben.

Lees meer