.
bitcoin.com .

Bitcoin duikt onder 8.000 dollar: “Belangrijk kantelpunt”, zegt expert

De bitcoin is vandaag onder de grens van 8.000 dollar gedoken, het laagste punt in 35 dagen. Maar volgens crypto-expert Rodrigo Marques heeft de munt een belangrijke ondergrens bereikt. “De bitcoin zal de komende zes maanden herstellen tot 20.000 dollar”, zegt hij.

Op 6 mei was de bitcoin nog bijna 10.000 dollar waard, maar sindsdien is de munt traag maar gestaag gezakt tot minder dan 8.000 dollar. Geen reden tot paniek, zegt Rodrigo Marques, directeur van Atlas Quantum, een van de grootste Braziliaanse handelsplatformen voor cryptomunten.

De daling van de laatste weken is maar van tijdelijke aard, zegt Marques tegen MarketWatch. Binnenkort staat de munt weer op 20.000 dollar, voorspelt hij.

1 miljoen

Marques is niet de enige die de toekomst van de bitcoin door een roze bril ziet. Durfkapitalist Tim Draper denkt dat de munt straks 250.000 dollar waard is en antivirusgoeroe en nu crypto-expert John McAfee denkt dat de bitcoin tegen 2020 1 miljoen dollar waard zal zijn. Anderen waarschuwen dan weer voor een dramatische daling tot amper 100 dollar.

Cryptomarkt krijgt klappen

De hele cryptomarkt heeft er opnieuw enkele turbulente weken op zitten. De waarde van alle cryptomunten is intussen op het laagste niveau in een maand tijd beland volgens CoinMarketCap. Op het absolute hoogtepunt begin dit jaar was de cryptomarkt nog 800 miljard dollar waard, nu nog zo’n 348 miljard dollar.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pascal De Groote

    @Chris experts kochten in in 2015 aan $250 maar experts verkopen niet voor een schamele x40 zijnde nu $8000 ! Stel dat je weet dat die expert wat van de tafel neemt rond $200K per stuk dit is nog een mooie x25 vanaf hier.... maarja wat baten kaars en bril...

  • Johan Apatride

    De waarde van dat ding is enkel gebaseerd op geruchten. Het is een soort virtuele monopoly-geld. Geef mij maar goud,platinum,palladium of rhoduim.

Lees meer