Honda is bezig een fabriek met 3500 werknemers in Swindon te sluiten.
AFP Honda is bezig een fabriek met 3500 werknemers in Swindon te sluiten.

Britse autoproductie daalt al 14de maand op rij door afzwakkende export

De autoproductie in Groot-Brittannië is in juli verder gedaald, voor de veertiende maand op rij. Dat meldt de Britse autobranchevereniging Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

De productie zakte op jaarbasis met 11 procent tot meer dan 108.000 voertuigen. De productie staat onder druk door een afzwakkende export naar het buitenland. Die kromp met 15 procent. Van elke tien auto's die in Groot-Brittannië worden gebouwd zijn er acht bestemd voor export. Ook verplaatsen fabrikanten productie naar elders door de onzekerheid over de brexit. Zo is het Japanse Honda Motor bezig een fabriek in Swindon te sluiten met 3500 werknemers.

De directeur van SMMT vindt dat er zo snel mogelijk een brexitdeal moet worden gesloten om zo investeringen te stimuleren en de Britse autosector voor de langere termijn te beschermen.

Bekijk ook: Brits parlement tot 14 oktober opgeschort.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gino Denil

    En de export er van daalde met 15%.

  • wim Goossens

    @ Erik De Muynck: En hoeveel is de autoproductie in Duitsland gedaald ? juist, ja 1,4 %, dat is wel een totaal ander cijfer dan in Engeland met hun 11% ... of zien we niet op een 10-tal % ..???

Lees meer