Photo News

Brussels Airlines dumpt Russische toestellen

Brussels Airlines vervangt zijn gloednieuwe geleasede Sukhois. Dat schrijft ‘De Tijd’.

De Sukhois zijn vliegtuigen van Russische makelij. De toestellen kampen met kinderziektes en vielen de voorbije zomer om de haverklap in panne. Bovendien bleken het onderhoud en de herstelling niet evident omdat de handleidingen nog niet vertaald zijn uit het Russisch. 

Brussels Airlines moest daardoor zelfs heel wat vluchten schrappen. Om verdere tegenslagen te vermijden en de winstgevendheid van de luchtvaartmaatschappij niet in het gedrang te brengen, worden de vier Sukhois vervangen door toestellen van het Canadese Bombardier.

Op 1 maart zou de laatste Sukhoi uit dienst worden genomen. Sukhoi is een onderdeel van het Russische staatsbedrijf OAK, waarin meerdere ministers een bestuurszetel hebben.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Ja, moet die directie daarvoor zo een hoog salaris krijgen om dingen te leasen waarvan zelf wij weten dat die dingen niet te betrouwen zijn.

  • Dirk Fraiponts

    Afgebeeld is een Airbus A319/A320

Lees meer