Het Witte Huis heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit.
AFP Het Witte Huis heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit.

Brusselse beurs zet herstel voort, na beste dag in 10 jaar

Een dag na de sterkste stijging in bijna tien jaar kon de Brusselse beurs woensdag haar herstel consolideren. De Bel20-index ging er nog 1,82 procent op vooruit tot 2.919,65 punten, nadat hij in de loop van de handel zelfs even boven de 3.000 punten was gegaan.

Vier van de twintig aandelen die meetellen voor de berekening van de graadmeter wonnen zelfs meer dan 5 procent. Ook de andere Europese aandelenbeurzen gingen - na een wilde rit met flinke koersschommelingen - uiteindelijk met winst de dag uit.  De beleggers trokken zich duidelijk op aan een steunpakket van 2.000 miljard dollar dat in de Verenigde Staten op de sporen werd gezet om de gezinnen en de bedrijven financieel door de coronacrisis te loodsen. Ook de goedkeuring van een groot steunpakket in Duitsland gaf in de laatste uren steun aan de handel.

De Amsterdamse AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 3 procent hoger op 475,40 punten. De MidKap kreeg er 2,4 procent bij tot 651,80 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 4,5 procent. De beurs in Milaan ging 1,7 procent omhoog. 

De euro was 1,0834 dollar waard, tegen 1,0788 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent meer op 24,44 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 27,16 dollar per vat.

Wall Street sluit overwegend hoger

De aandelenbeurzen in New York zijn wisselend gesloten. De historische winst van een dag eerder op Wall Street kreeg in de Dow-Jonesindex en de S&P 500 een vervolg. Alleen de Nasdaq eindigde in het rood. 

De Dow-Jonesindex sloot concreet 2,4 procent hoger op 21.200,55 punten. Een dag eerder won de leidende index 11 procent, wat de grootste eendaagse stijging betekende sinds 1933. De brede S&P 500 klom 1,2 procent tot 2.475,56 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 7.384,30 punten.

Lees ook: Onze expert Paul D’hoore na beste beursdag in 10 jaar: “Morgen kan het alweer anders zijn” (+)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benny de Groot

    En dat vinden jullie normaal? lol

Lees meer