REUTERS

Canada sleept Volkswagen voor rechter na milieuschandaal

Canada sleept het Duitse autoconcern Volkswagen voor de rechter, vier jaar na het uitbreken van het sjoemelsoftwareschandaal. De Canadese regering beschuldigt de Duitse autobouwer van inbreuken tegen de milieuwetgeving en importregels, zo heeft ze in Toronto aangekondigd.

De Canadese autoriteiten verwijten VW tussen begin 2008 en eind 2015 bijna 128.000 voertuigen ingevoerd te hebben, die niet voldeden aan de emissienormen.

Volkswagen werd in Canada de voorbije jaren al met klachten van heel wat voertuigeigenaars geconfronteerd. Het bedrijf heeft er al meer dan twee miljard Canadese dollar (zowat 1,36 miljard euro) aan compensaties besteed. Maar na vier jaar van onderzoek door het Canadese ministerie van Milieu dient nu ook de regering een klacht in. Volkswagen van zijn kant laat weten dat het bij het onderzoek door de autoriteiten nauw samengewerkt heeft.

Volkswagen had in september 2015 toegegeven sjoemelsoftware gebruikt te hebben. Het "dieselgate"-schandaal heeft het bedrijf al meer dan 30 miljard euro gekost.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer