De Chinese centrale bank zegt hard te zullen optreden tegen illegale crypto-activiteiten.
REUTERS De Chinese centrale bank zegt hard te zullen optreden tegen illegale crypto-activiteiten.

Chinese centrale bank doet Bitcoin zakken naar laagste niveau in halfjaar

De bitcoin verliest rap aan waarde. Op vrijdagmiddag was de digitale munt volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, iets meer dan 7.155 dollar waard. Dat was het laagste niveau in zes maanden.

In een etmaal speelde de bitcoin ruim een tiende aan waarde kwijt. Naar verluidt heeft dat te maken met de harde toon van de Chinese centrale bank. Die waarschuwde andermaal voor risico's die kleven aan de handel en uitgifte van de munt. Verder beloofde de toezichthouder ook hard te zullen optreden tegen illegale activiteiten met betrekking tot cryptomunten. 

Blockchain

Ook werden de markten gewaarschuwd om cryptovaluta niet te verwarren met blockchain-technologie. Blockchain is een decentrale opslagmethode van data die voor alle partijen in de keten tegelijkertijd toegankelijk is. Een van de bekendste implementaties van blockchain is bitcoin.

Piek van 13.000

Afgezet tegen de koers begin dit jaar staat de bitcoin nog duidelijk in de plus. Op 1 januari was de koers nog minder dan 3800 dollar. In juli piekte de waarde van de munt op ruim 13.000 dollar.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Hendrickx

    best komisch hoe sommigen hier spreken over een piiramidespel. Kennen er duidelijk niets van?

  • Peter Janssens

    Bitcoin is niet meer of minder dan een piramidespel. De paar aan de top worden er rijk van en de rest arm.

Lees meer