Managers van de Chinese internetreus Alibaba ondertekenden dag op dag een jaar geleden de plannen voor het grootse project op de luchthaven van Luik. (archieffoto 5 december 2018).
BELGA Managers van de Chinese internetreus Alibaba ondertekenden dag op dag een jaar geleden de plannen voor het grootse project op de luchthaven van Luik. (archieffoto 5 december 2018).

Chinese internetreus Alibaba belooft 900 banen op luchthaven Luik

De logistieke hub die de Chinese internetgigant Alibaba op de luchthaven van Luik in Bierset (Grâce-Hollogne) wil creëren, moet in de eerste helft van 2021 volledig operationeel zijn. De investering bedraagt uiteindelijk meer dan 100 miljoen euro, waar er eerder sprake was van 75 miljoen. Volgens Alibaba's logistieke dochter Cainiao is de toekomstige hub goed voor 900 directe jobs.

Een jaar geleden werden de plannen van Alibaba officieel ondertekend op Liege Airport. Vandaag stelde Derek Sun, de algemeen manager van het Luikse project bij Cainiao, een stand van zaken voor.

30.000 m²

De logistieke onderneming zal op een site van 220.000 vierkante meter een opslagplaats bouwen van ongeveer 30.000 vierkante meter. De vergunningen zijn aangevraagd en het Chinese bedrijf verwacht ten laatste midden 2021 operationeel te zijn. Een en ander zou 900 directe jobs opleveren en enkele duizenden indirecte banen.

 Momenteel zijn er drie vluchten per week, elk goed voor 100 ton vracht, tussen China en Luik. Daarnaast zijn er drie treinen per week, die elk 800 à 900 ton vracht vervoeren. Sun sluit niet uit dat die aantallen de komende maanden en jaren omhooggaan, afhankelijk van de marktomgeving. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Francinne Declerque

    Alibaba is dan wel gericht op b2b en aliexpress op particulieren, ik hoop dat de pakkjes nu nog sneller toe komen. Streep door de rekening van de lokale roofondernemer.

Lees meer