Door de devaluatie van de yuan wordt Chinese export goedkoper.
REUTERS Door de devaluatie van de yuan wordt Chinese export goedkoper.

Chinese munt op laagste niveau sinds 2008

De koers van de Chinese yuan is donderdag tot het laagste niveau sinds 2008 gedaald. Donderdagochtend was een dollar 7,1736 yuan waard. De Chinese munt daalt al elf handelsdagen. Door de devaluatie van de yuan wordt Chinese export goedkoper. 

Begin augustus was de dollarkoers boven de kaap van de 7 yuan uitgekomen, volgens experten een ‘rode lijn’. De Chinese munt beweegt zich niet volledig vrij volgens de marktwerking, maar wordt beïnvloed door de Chinese centrale bank. Door de devaluatie wordt Chinese export goedkoper. De Amerikaanse president Donald Trump heeft hierop al meermaals kritiek geuit en verwijt China zijn munt kunstmatig te devalueren, om de eigen economie te bevoordelen. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Chinese munt is altijd al kunstmatig laag gehouden, juist om oneerlijk concurrentie te vergemakkelijken aan alles wordt de broek geveegd in dat land en hier kopen ze het en vergeten dat hun kinderen geen behoorlijk werk meer vinden, nep statuen genoeg maar goede jobs ?

  • johanneke li

    Trump denkt dat hij de enige is die de markt kan beinvloeden...

Lees meer