CEO Jef Colruyt
BELGA CEO Jef Colruyt

Colruyt-aandeel zwaar onderuit op beurs

Het aandeel van Colruyt heeft op de beurs van Brussel zijn grootste klap sinds 2016 gekregen. Na meer dan een uur handel stond het aandeel op een verlies van bijna 12 procent. Beleggers zijn ongerust over de waarschuwing die de supermarktketen gisteravond bij de publicatie van zijn jaarresultaten lanceerde. Het bedrijf zegt nog meer prijs- en promotiedruk te verwachten op de Belgische markt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jaarresultaten van Colruyt waren in lijn met de verwachtingen, maar toch zijn de beleggers nerveus. Het aandeel tuimelt deze ochtend al meer dan 11 procent naar beneden. Dat is het grootste dagverlies voor Colruyt sinds december 2016, zo berekende het financiële persagentschap Bloomberg.

 Bij analisten is Colruyt in ongenade gevallen. Er gelden momenteel zestien “verkoop”-adviezen, tegen twee “houden” en geen enkel beurshuis dat aanraadt om het aandeel nu te kopen.

Marktaandeel wel omhoog

Colruyt slaagde er het voorbije boekjaar wel in om zijn marktaandeel in België te verhogen. Omzet en brutowinst (ebitda) stegen met enkele procenten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer