CEO Jef Colruyt
BELGA CEO Jef Colruyt

Colruyt-aandeel zwaar onderuit op beurs

Het aandeel van Colruyt heeft op de beurs van Brussel zijn grootste klap sinds 2016 gekregen. Na meer dan een uur handel stond het aandeel op een verlies van bijna 12 procent. Beleggers zijn ongerust over de waarschuwing die de supermarktketen gisteravond bij de publicatie van zijn jaarresultaten lanceerde. Het bedrijf zegt nog meer prijs- en promotiedruk te verwachten op de Belgische markt.

De jaarresultaten van Colruyt waren in lijn met de verwachtingen, maar toch zijn de beleggers nerveus. Het aandeel tuimelt deze ochtend al meer dan 11 procent naar beneden. Dat is het grootste dagverlies voor Colruyt sinds december 2016, zo berekende het financiële persagentschap Bloomberg.

 Bij analisten is Colruyt in ongenade gevallen. Er gelden momenteel zestien “verkoop”-adviezen, tegen twee “houden” en geen enkel beurshuis dat aanraadt om het aandeel nu te kopen.

Marktaandeel wel omhoog

Colruyt slaagde er het voorbije boekjaar wel in om zijn marktaandeel in België te verhogen. Omzet en brutowinst (ebitda) stegen met enkele procenten.

48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kris Fierens

    Hoge bomen vangen veel wind. Dat er het laatste jaar opnieuw ook een groei was van meer dan 500 medewerkers is met geen letter te lezen. Maar ja ING , die de daling in gang hebben gezet heeft ervaring met het nekken van de mensen. Vraag het maar eens aan de mensen die door hen op straat zijn gezet de laatste jaren. En ze zijn toevallig ook Nederlanders, dus die pas eigen volg eerst toe, en iedereen maar Bol.commen en Albert Heynen.

  • danny janssens

    winkel bijna steeds in Aldi of Lidl, vroeger veel meer in Colruyt. Ik hou niet van de producten van A.H., niet belgisch genoeg

Lees meer