ANP XTRA

Dan toch geen hogere uitkeringen en ambtenarenweddes dit jaar

Het Planbureau verwacht een overschrijding van de spilindex dit jaar in december. Dat is een stuk later dan in vroegere prognoses. Hierdoor zouden de sociale uitkeringen pas in januari 2020 en de ambtenarenweddes pas in februari 2020 met 2 procent worden geïndexeerd.

In december vorig jaar ging het Planbureau nog uit van een overschrijding van de spilindex in augustus, wat zou betekend hebben dat de sociae uitkeringen in september dit jaar en de ambtenarenweddes in oktober met 2 procent zouden worden opgetrokken.

Het Planbureau verlaagt ook de inflatievooruitzichten en verwacht een gemiddelde jaarinflatie in 2019 van 1,5 procent. In vorige prognoses rekende het Planbureau nog op een inflatie van 1,8 procent.

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • daniel budenaerts

    De berekening van de index is al vele jaren zo gemanipuleerd dat de echte inflatie veel hoger is dan de index van de regering ; daardoor en mede door de indexsprongen verarmt de "hard werkende Vlaming" jaar na jaar.

  • vanaeken jokke

    Een groot geluk dat er geen socialisten en groen in de regering zitten dan konden de zagers hieronder pas ondervinden wat belastingen zijn.Elioke heeft niks anders gedaan dan nieuwe belastingen ingevoerd en de bestaande fors op getrokken.Want BESPAREN een woord dat ze bij socialisten en groen niet kennen in putten delven zijn ze uitgesproken kampioenen.

Lees meer