Ter illustratie
REUTERS Ter illustratie

Deutsche Bank schrapt 18.000 banen: “Helft van banenverlies is voor Duitsland”

Ongeveer de helft van de 18.000 banen die Deutsche Bank wil gaan schrappen, verdwijnen op de Duitse thuismarkt. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

De grootste bank van Duitsland kondigde het banenverlies in juli aan. De ingreep zal de komende jaren plaatsvinden en moet helpen miljarden aan kosten te besparen. 

Momenteel heeft Deutsche Bank ongeveer 41.700 werknemers in dienst in Duitsland. Wereldwijd gaat het om 91.700 banen. Naar verluidt zal ook in Londen en New York een flink aantal arbeidsplaatsen verdwijnen, omdat de bank zijn activiteiten daar aan het afbouwen is.

Deutsche Bank verkeert al enige tijd in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers en hoge boetes voor misstanden uit het verleden. Ook bij de Duitse branchegenoot Commerzbank verdwijnen duizenden arbeidsplaatsen. Eerder liep een fusiepoging van de grootste banken van Duitsland op niets uit.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunter Verleyen

    En vergeet niet dat Deutsche Bank nog steeds de gevolgen draagt omdat zij toentertijd massaal portefeuilles met Amerikaanse rommelkredieten heeft gekocht, hun toplui !! dachten dat ze een mooie cent eraan zouden verdienen

  • oswald billiet

    Als je het nagaat geraken alle grote Europese banken in de recessie. Zij moeten versneld afbouwen. En toch ontkennen zij dat dat ECB daar de oorzaak van is. Het spook van de bankencrisis van 1988 staat terug voor de deur. Het vrijwel renteloze beleid van de ECB was en is al jarenlang zo bedwelmend dat , zoals in 1988, niemand ziet of wil zien wat afkomt. Wij gaan naar een nieuwe catastrofe en die is niet veraf.

Lees meer