Economen hadden gerekend op een daling.
Shutterstock Economen hadden gerekend op een daling.

Duitse export onverwacht flink gestegen

De goederenexport van Duitsland is in oktober flink gestegen, terwijl economen juist op een lichte daling hadden gerekend. Volgens het Duitse federale statistiekbureau ging de export in oktober met 1,2 procent omhoog tot een bedrag van 119,5 miljard euro, in vergelijking met de voorgaande maand.

Economen hadden in doorsnee op een krimp met 0,3 procent gerekend. In september was nog sprake van een stijging van de Duitse uitvoer met 1,5 procent. De import van de grootste economie van Europa bleef in oktober onveranderd op 98 miljard euro, na een toename met 1,3 procent een maand eerder. Het statistiekbureau verklaarde dat vooral de export naar landen buiten de Europese Unie duidelijk in de lift zat.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marie Vanakker

    Geen rekening gehouden met heel België en Nederland dat moet kopen bij Amazon.de Duitsland omdat er geen vestiging is van bij ons ?

  • wilfried van gestel

    Economen zijn als weervoorspellers, ze kunnen perfect zeggen hoe het was, maar moeten raden naar wat er komt. En dat is niet altijd, zoals hier bewezen wordt, juist.

Lees meer