Shutterstock

Economen verwachten milde recessie in Duitsland

De Duitse economie zal ook in het derde kwartaal krimpen, en op die manier in een recessie - zij het een milde - belanden. Dat verwachten althans de economen van het Duitse instituut IfW.

De grootste economie van de eurozone kromp in het tweede kwartaal met 0,1 procent. In het derde kwartaal zal daar volgens het Institut für Weltwirtschaft, gevestigd in de noordelijke stad Kiel, een inkrimping met 0,3 procent bijkomen. 
Er wordt van een recessie gesproken wanneer een economie twee opeenvolgende kwartalen krimpt.

De economen verwachten over het volledige jaar nog een economische groei van 0,4 procent in Duitsland. In 2018 was dat 1,5 procent. De laatste keer dat de Duitse economie over een volledig jaar een negatieve groei kende, was in 2009, na de wereldwijde financiële crisis.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marco Maerten

    Don Tessers,als u invasie bedoeld,zijn dat dan de honderduizenden migranten die nu vrijwel allemaal gebruikt worden om hongerloonjobs in te vullen? Geen minimumloongrens,uiterst lage werkloosheidsuitkeringen en opgejaagd worden om eender welk werk verplicht te aanvaarden. 13,5 miljoen duitsers onder armoedegrens..niet bepaald gunstig voor btw-inkomsten voor duitse staatskas.

  • Don Tessers

    Deze economen houden zichzelf voor de gek. Kijken naar wat de indrustrie en multinationals doen, maar niet naar de gevolgen van de grote invasie naar Duitsland die miljarden euros kost en de tweede ook in volle gang is.

Lees meer