ANP XTRA

Eerste Fortis-gedupeerden zien hun geld terug

Tien jaar na het omvallen van Fortis zien sommige vroegere aandeelhouders van de financiëledienstengroep voor het eerst een deel van hun belegging terug. Een eerste tranche van 300 miljoen euro komt dezer dagen hun richting uit, zo schrijven 'De Tijd' en 'L'Echo' vandaag. De schadevergoeding kadert in de Fortis-schikking van Ageas met enkele belangenorganisaties. Een tweede uitbetalingstranche volgt in december.

In 2016 bereikte Ageas een deal met de organisaties die gedupeerde Fortis-aandeelhouders vertegenwoordigen. Het bedrag van de schikking bedroeg oorspronkelijk 1,2 miljard euro, maar werd na juridisch getouwtrek opgetrokken tot 1,3 miljard. Het is de grootste schikking van zijn soort in Europa. Het geld stroomt naar schatting naar 150.000 tot 200.000 Fortis-gedupeerden.

Ageas maakte onlangs al 400 miljoen euro over aan FORsettlement, het platform dat de schadevergoedingen uitbetaalt. Een groot deel van dat geld - er is sprake van 300 miljoen euro - wordt dezer dagen gedeblokkeerd en zowel aan particulieren als aan institutionele aandeelhouders betaald. De eerste begunstigden kregen de jongste dagen al geld op hun bankrekening.

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jef pedal

    0,25 tot 1€/ aandeel waar het vaak aangekocht werd aan 2 tot 10€ En bnp paribas er zich vanaf maakte met staatshulp dan nog, iedereen zou zijn geld er moeten weg halen en nee ik ben geen gedupeerde. Bankwereld zijn gewoon maffiosi

  • Filip Desmedt

    Die van Arco moeten hun geld van CD&V en van Beweging.net krijgen . Daar ziutten de echte boemannen , de kerels die 800000 burgers hebben bedrogen en bestolen !!! Arco is totaal verschillend van deze Fortis !! Dexia , gelijdt door de Jean Luc Dehaene , het zegt genoeg reeds . Leterme , de grootste dief , is daarna gaan lopen . Wie stemt op Beke zijn partij , stemt op een bende dieven !!!

Lees meer