3 CEO Elon Musk
REUTERS CEO Elon Musk

Elon Musk op weg om bestbetaalde CEO ooit te worden: dit is zijn duizelingwekkende loonpakket

De beurskoers van Tesla is al maanden in opmars en sinds begin deze week is het bedrijf meer dan 100 miljard dollar waard op de beurs. Deze nieuwe mijlpaal is ook belangrijk voor topman Elon Musk. Als Tesla dit niveau op Wall Street zes maanden lang weet vast te houden, krijgt hij een bonus in aandelen uitbetaald ter waarde van honderden miljoenen dollars. En mogelijk is hij op weg om de bestbetaalde CEO ooit te worden.

Sinds midden oktober is de beurskoers meer dan verdubbeld en schommelt momenteel rond de 570 dollar. Tesla is nu meer waard dan Volkswagen, terwijl die Duitse autofabrikant vorig jaar dertig keer zoveel voertuigen verkocht als Tesla. Daarnaast heeft het bedrijf ook een hogere beurswaarde dan zijn Amerikaanse branchegenoten General Motors en Ford bij elkaar.

Daarmee heeft de onderneming de op één na hoogste beurswaarde van alle autofabrikanten, achter het Japanse Toyota. Deze duizelingwekkende cijfers zijn niet alleen goed nieuws voor het bedrijf zelf, maar ook voor Elon Musk.

3 Elon Musk
AP Elon Musk

De topman tekende begin 2018 - Tesla ging toen nog door zwaar weer wegens productieproblemen - een bijzonder tienjarig contract waarin stond gestipuleerd dat hij opties en compensaties zou krijgen indien hij bepaalde ambitieuze doelstellingen zou halen. Nu de kaap van 100 miljard dollar beurswaarde is bereikt, ontvangt Musk al het eerste deel van 1,7 miljoen aandelenopties ter waarde van 346 miljoen dollar.

Indien de CEO alle doelstellingen haalt, kan hij ruim 55 miljard dollar (omgerekend bijna 50 miljard euro) aan opties opstrijken. Ook het halen van productiedoelen kan de topman tussentijds extra’s opleveren. Maar makkelijk zal het zeker niet worden. Zo wordt vooropgesteld dat het bedrijf in 2028 maar liefst 650 miljard dollar waard moet zijn. 

Slaagt Musk in zijn opzet, dan heeft hij volgens experten recht op het hoogste loonpakket dat een CEO ooit kreeg.

BEKIJK OOK. Elon Musk doet dansje bij Chinese Tesla-première

3 CEO Elon Musk
REUTERS CEO Elon Musk

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Polutnik Ronald

    Niemand is zoveel geld waard ook geen voetballers of sportmensen alsook politiekers.

  • Guido De Beukelaer

    Proficiat...goed bezig zeker

Lees meer